Wanneer je als ondernemer in de horeca werkt ben je ook wel eens toe aan vakantie met je team. Maar wat doe je dan met je restaurant?
Bij een zogenoemde restaurant take over neemt een andere chef jouw restaurant over. Een restaurant take over heeft vele voordelen. Zo krijgt een chef van een ander restaurant de mogelijkheid om zijn/haar gerechten klaar te maken en te serveren in een andere omgeving. Hierdoor genereer je gezamenlijk extra bekendheid omdat je de krachten bundelt.
Het versterkt beide netwerken aangezien horeca ondernemers elkaar op deze manier kunnen inspireren en helpen.
Daarnaast zou er uit een restaurant take over een goede samenwerking kunnen komen. Wanneer er onderbezetting is bij het ene bedrijf zou je elkaar kunnen helpen door personeel uit te wisselen.
Een mooi voorbeeld is restaurant Daalder die op vakantie ging. Zij vroegen sterrenchef Arturo Dalhuisen om zolang op hun keuken te passen. Dat bleek zo’n succes dat Arturo nu doorgaat met pop-ups op andere locaties.
Een ander voorbeeld wat we kennen is dat van restaurant BAUT. Joël Borelli krijgt de sleutels van BAUT Oost en hij opent daar het Borelli’s Restaurant. Een ‘muzikale restaurant take over’ vier zondagen lang. Dat betekent 4 zondagen top entertainment in combinatie met het beste van BAUT in de vorm van een viergangen brunch of diner!
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!