fbpx

Waarom overstappen op een combisteamer?

De combisteamers vliegen je om de oren, maar wat is het nu precies en belangrijker: waarom zou je er een aan moeten schaffen?

Niks moet, alles mag. Wij leggen je de voordelen uit.

Een combisteamer is een heteluchtoven waarbij stoominbreng ervoor zorgt dat de droge, hete lucht wordt bevochtigd. De oven werkt zowel met hete lucht als met stoom en enkele ovens hebben de mogelijkheid gedurende het programma te wisselen tussen droge of vochtige lucht.

De voordelen van koken met stoom zijn al lang bekend: smaak, kleur en voedingsstoffen worden behouden en er is weinig tot geen vet nodig voor de bereiding. Handig als je een stuk gezonder wilt koken en/of deze doelgroep aan wilt trekken.

De combinatie van hete lucht en stoom zorgt voor een hoge temperatuur en een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Hierdoor wordt het productverlies, oftewel het verdampen van vocht uit de producten wat gebeurt in een droge heteluchtoven, tot 30 procent teruggebracht.

Inspiratie credits: Misset Horeca

https://social.tippr.nl/waarom-overstappen-op-een-combisteamer

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg