fbpx

Waarom overstappen op een combisteamer?

De combisteamers vliegen je om de oren, maar wat is het nu precies en belangrijker: waarom zou je er een aan moeten schaffen?

Niks moet, alles mag. Wij leggen je de voordelen uit.

Een combisteamer is een heteluchtoven waarbij stoominbreng ervoor zorgt dat de droge, hete lucht wordt bevochtigd. De oven werkt zowel met hete lucht als met stoom en enkele ovens hebben de mogelijkheid gedurende het programma te wisselen tussen droge of vochtige lucht.

De voordelen van koken met stoom zijn al lang bekend: smaak, kleur en voedingsstoffen worden behouden en er is weinig tot geen vet nodig voor de bereiding. Handig als je een stuk gezonder wilt koken en/of deze doelgroep aan wilt trekken.

De combinatie van hete lucht en stoom zorgt voor een hoge temperatuur en een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Hierdoor wordt het productverlies, oftewel het verdampen van vocht uit de producten wat gebeurt in een droge heteluchtoven, tot 30 procent teruggebracht.

Inspiratie credits: Misset Horeca

https://social.tippr.nl/waarom-overstappen-op-een-combisteamer

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg