fbpx

Waarom zijn heldere ijsblokjes helder?

Je hebt misschien wel eens gelezen dat heldere ijsblokjes gemaakt worden door eerst het water te koken, of door gedistilleerd water te gebruiken, of zelfs door gedistilleerd water te gebruiken én het twee keer te koken. Dat klopt allemaal niet. Het is de langzame vriessnelheid die de vorming van helder ijs mogelijk maakt.

Als je uit een koud land komt of er wel eens in de winter heen bent gegaan, dan is het je waarschijnlijk wel eens opgevallen dat de ijspegels op regenpijpen en bomen bijna zo transparant als glas zijn. Dat komt omdat ze heel traag vormen. Het ene laagje vormt heel langzaam op het andere en dat voorkomt het invangen van lucht en andere onzuiverheden.

Bron: EBS

https://social.tippr.nl/waarom-zijn-heldere-ijsblokjes-helder

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg