Over olie denkt de normale, niet in de horeca werkende mens, niet zo vaak na. Meestal wordt er de goedkoopste fles in de supermarkt gekocht en als ze een beetje gekke zin hebben dan wordt er extra vierge gekocht. Nu zullen dat vast niet alleen de niet in de horeca werkende mensen zijn, vandaar dat we toch een paar tips op een rijtje hebben gezet over welke olie het beste gebruikt kan worden in welke situatie.
TIP 1: Avocado olie
Eerlijk gezegd had onze content creator er nog nooit van gehoord, maar door de grote liefde voor avocado’s is er wel nieuwsgierigheid gewekt. Er bestaat namelijk avocado-olie en door het hele hoge kookpunt kun je de olie voor heel veel doeleinden gebruiken.
TIP 2: Notenolie
Notenolie, zoals walnootolie, is niet bedoeld om mee te bakken. Met arachideolie kan dat wel, maar met deze kun je nog wel eens een valse noot slaan. Wel is het perfect als smaakmaker in gerechten.
TIP 3: Zonnebrandolie
Te gek voor wanneer je tijdens het werken ook nog een lekker kleurtje wilt krijgen.