fbpx

Wat is de Michelin Bib Gourmand?

In maart heeft Michelin Bib Gourmand nieuwe restaurants benoemd tot de Michelin Bib Gourmand.

Wat is de Bib Gourmand en wat maakt het verschil met een Michelinster?

Wat is de Michelinster?
Een Michelinster krijg je als restaurant wanneer je behoort tot de top van beste restaurants. Het is mogelijk om 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren te bemachtigen.

De sterren worden gegeven door anonieme inspecteurs. Zij komen langs in de restaurants zonder dat het restaurant hiervan op de hoogte is.

Het restaurant wordt beoordeeld op de kwaliteit van het eten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van de technieken, de consistentie en de prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is De Bib Gourmand?
De Bib Gourmand is afgeleid van het woord Bibendum. Dit is de bijnaam van het Michelinmannetje. De Bib Gourmand richt zich op de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Vaak worden bij deze restaurants kwalitatief goede drie gangen menu’s aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen. Het menu ligt qua prijs rond €37,-. Dit menu is elke dag voor die prijs te bestellen.

Elk jaar worden weer nieuwe restaurants bekroond met een Bib Gourmand.

De 13 nieuwe restaurants die bekroond zijn tot De Bib Gourmand:
• Fa. Pekelhaaring in Amsterdam
• Umami by Han in Amsterdam
• Bistrôt Chapeau in Blaricum
• Rust Wat in Blaricum
• Escobar in Breskens
• Citrus in Den Bosch
• Chef aan de Werf in Hilversum
• Élevé in Leeuwarden
• Prix de Romein Maastricht
• BistrobarBerlin in Nijmegen
• Alma Bodega in Oisterwijk
• Vineum in Rotterdam
• Gastrobar Ster in Rotterdam

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/wat-is-de-michelin-bib-gourmand

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg