Gin-Tonic klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Misschien heb je zelfs ook al wel van
Kombucha gehoord. Maar ben je bekend met Kombucha Gin-Tonic? Dat is nog vrij nieuw.
Kombucha is een soort siroop. Om hier een drinkbaar drankje van te maken wordt er bruis water toegevoegd. Dat kan ook met tonic. Deze drankjes zijn ready to drink beschikbaar.
Door de stijgende vraag naar gezond consumeren maakt Kombucha haar opmars. Daarom super leuk om dit hippe product toe te voegen aan jouw cocktail kaart als Kombucha-Gin-Tonic.
Kombucha bevat door het fermentatieproces een laag alcohol percentage. Daardoor is de Kombucha-Tonic in tegenstelling tot een Gin-Tonic lager in alcohol en dus een gezonder cocktail alternatief. Naar wens van de gast kan je natuurlijk altijd nog extra gin toevoegen aan het recept. Daarnaast is deze cocktail ook makkelijk te maken en snel uit te serveren aan jouw gasten.
Hoe maak je de perfecte Kombucha Gin-Tonic?
Ingrediënten:
– 60 ml Kombucha
– 40 ml Gin
– 80 ml Tonic
– IJsblokjes
– 4 komkommer
– Garnering naar keuze
– Mooi glas (bij voorkeur ballon glas of groot wijnglas)
Wil jij jouw gasten verrassen met een goed en innovatief drankje? Dan is het zeker interessant om deze drank op de menukaart te zetten en in te spelen op deze trend.
Recept: Ethica Restaurant
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!