fbpx

Wat is Umami?

Umami als de vijfde basissmaak werd voor het eerst ontdekt door de Japanse chemicus Kikunae Ikeda in 1908.

Tijdens zijn onderzoek naar de smaak van de bouillon van kombu (een soort zeewier) raakte Ikeda gefascineerd door de hartige en bevredigende smaak die niet onder de vier basissmaken (zoet, zuur, zout en bitter) leek te passen.

Umami is afkomstig uit het Japans en betekent “heerlijkheid” of “smakelijkheid”. Het is een smaak die ons meestal doet denken aan vlees, kaas en hartige gerechten, en het kan ook worden waargenomen in andere voedingsmiddelen, zoals champignons, tomaten, sojasaus en zeewier.

Umami is een subtiele, aanhoudende smaak die kan bijdragen aan de complexiteit en diepte van smaak in voedsel.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/wat-is-umami

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg