Wentelteefjes maken iedereen toch blij. Heerlijk! Brood weggooien is zonde en voor wentelteefjes is altijd oud brood nodig; met vers brood worden ze te slap. Ideaal om met je oude brood een lekker gerecht te maken. Kan zo op de ontbijtkaart.
Wat heb je nodig?
1 vrije uitloop- of biologisch ei
200 ml melk
kristalsuiker
kaneel
1 zakje vanillesuiker
6 sneetjes oud brood, zonder korstjes
boter of margarine
basterdsuiker of honing naar smaak
3 bananen
Hoe maak je dit?
1. Klop het ei met 250 ml melk los tot je geen verschil in kleur meer ziet. Klop er vervolgens 1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel en de vanillesuiker door. Snijd de broodsneetjes schuin door (in 12 driehoeken). Verwarm de oven voor op 80 °C of breng een laagje water aan de kook in een pan, waar je een bord op legt.
Foto credit: minimalist baker