fbpx

Weggooien is zonde, kook met restjes brood!

Wentelteefjes maken iedereen toch blij. Heerlijk! Brood weggooien is zonde en voor wentelteefjes is altijd oud brood nodig; met vers brood worden ze te slap. Ideaal om met je oude brood een lekker gerecht te maken. Kan zo op de ontbijtkaart.

Wat heb je nodig?
1 vrije uitloop- of biologisch ei
200 ml melk
kristalsuiker
kaneel
1 zakje vanillesuiker
6 sneetjes oud brood, zonder korstjes
boter of margarine
basterdsuiker of honing naar smaak
3 bananen

Hoe maak je dit?
1. Klop het ei met 250 ml melk los tot je geen verschil in kleur meer ziet. Klop er vervolgens 1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel en de vanillesuiker door. Snijd de broodsneetjes schuin door (in 12 driehoeken). Verwarm de oven voor op 80 °C of breng een laagje water aan de kook in een pan, waar je een bord op legt.

Foto credit: minimalist baker

https://social.tippr.nl/weggooien-is-zonde-kook-met-restjes-brood-2

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg