fbpx

Weggooien is zonde, kook met restjes brood!

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, om jouw brood restjes een nieuw leven in te blazen. In Italië houden ze hun keiharde brood, fresella, eerst even onder de kraan, maar met Nederlands brood wordt dat erg zompig.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 4 sneden bruin of volkoren oud brood
– 8 rijpe trostomaten, grof gehakt
– handje fijngesneden basilicum- of oreganoblaadjes
– scheut extra vierge olijfolie
– zout, versgemalen peper
– eventueel 8 ansjovisfilets, in stukjes

Hoe maak je dit?
Rooster de sneden brood in 20 tot 25 minuten in een oven van 160 °C helemaal droog en krokant. Laat ze afkoelen en breek ze met je handen in grove stukken; leg ze op bordjes. Verdeel de tomaten met de kruiden en eventueel ansjovis over het brood en bestrooi met zout en peper. Schenk er veel, veel goede olijfolie over en serveer het direct uit, als het brood nog knapperig is.

Bron: Milieu Centraal

https://social.tippr.nl/weggooien-is-zonde-kook-met-restjes-brood

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg