Panzanella is een Italiaanse broodsalade, om jouw brood restjes een nieuw leven in te blazen. In Italië houden ze hun keiharde brood, fresella, eerst even onder de kraan, maar met Nederlands brood wordt dat erg zompig.
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 4 sneden bruin of volkoren oud brood
– 8 rijpe trostomaten, grof gehakt
– handje fijngesneden basilicum- of oreganoblaadjes
– scheut extra vierge olijfolie
– zout, versgemalen peper
– eventueel 8 ansjovisfilets, in stukjes
Hoe maak je dit?
Rooster de sneden brood in 20 tot 25 minuten in een oven van 160 °C helemaal droog en krokant. Laat ze afkoelen en breek ze met je handen in grove stukken; leg ze op bordjes. Verdeel de tomaten met de kruiden en eventueel ansjovis over het brood en bestrooi met zout en peper. Schenk er veel, veel goede olijfolie over en serveer het direct uit, als het brood nog knapperig is.
Bron: Milieu Centraal