fbpx

Weggooien is zonde, kook met restjes brood!

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, om jouw brood restjes een nieuw leven in te blazen. In Italië houden ze hun keiharde brood, fresella, eerst even onder de kraan, maar met Nederlands brood wordt dat erg zompig.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
– 4 sneden bruin of volkoren oud brood
– 8 rijpe trostomaten, grof gehakt
– handje fijngesneden basilicum- of oreganoblaadjes
– scheut extra vierge olijfolie
– zout, versgemalen peper
– eventueel 8 ansjovisfilets, in stukjes

Hoe maak je dit?
Rooster de sneden brood in 20 tot 25 minuten in een oven van 160 °C helemaal droog en krokant. Laat ze afkoelen en breek ze met je handen in grove stukken; leg ze op bordjes. Verdeel de tomaten met de kruiden en eventueel ansjovis over het brood en bestrooi met zout en peper. Schenk er veel, veel goede olijfolie over en serveer het direct uit, als het brood nog knapperig is.

Bron: Milieu Centraal

https://social.tippr.nl/weggooien-is-zonde-kook-met-restjes-brood

Laatste artikelen

Met elke kilo koffie plant je één boom

Café Intención Is duurzaamheid voor jouw horeca-zaak belangrijk? Maak dan kennis met het nieuwe schaduwbomenproject van Café Intención. Voor elke verkochte zak Café Intención Café...

Eilles Tee

J.J.Darboven Het thee assortiment van Eilles biedt zowel klassieke als trendgerichte theespecialiteiten. Alleen de fijnste theesoorten van de beste theetuinen voldoen aan de hoge eisen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg