fbpx

Winstgevendheid verhogen

Omzet groei in de 1,5 metersamenleving is een uitdaging, daar is iedereen het ondertussen wel over eens. Toch wil je als bedrijf verder kunnen, kostenbeheersing is hierin cruciaal.

De belangrijkste stap hierin is het inzichtelijk maken van je hardlopers en de kosten. Zo kan je erachter komen hoe jou gerechten presteren. Als er gerechten tussen zitten die je veel kosten maar weinig marge opleveren of niet al te veel kosten maar ook weinig marge opleveren, is het misschien een idee om die tijdelijk van je menu af te halen. Ga daarentegen aan de slag met hardlopers en marge makers. Als je het menu niet wil inkorten, dan kan je je Slapers extra onder de aandacht brengen doormiddel van social media of krijtborden in je restaurant.

Blijf zeker goed communiceren naar je medewerkers en betrek ze in je uitdagingen. Als team moet je er met z’n allen wat moois van maken. Neem ze mee in je denkproces en vertel welke gerechten extra opbrengen. Moedig je medewerkers ook aan om aan up-selling te doen.

Door een kortere kaart te gebruiken kan je de omloopsnelheid verhogen en dus meer gasten ontvangen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: Sligro Zin Inspiratielab

https://social.tippr.nl/winstgevendheid-verhogen

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg