fbpx

Winstgevendheid verhogen

Omzet groei in de 1,5 metersamenleving is een uitdaging, daar is iedereen het ondertussen wel over eens. Toch wil je als bedrijf verder kunnen, kostenbeheersing is hierin cruciaal.

De belangrijkste stap hierin is het inzichtelijk maken van je hardlopers en de kosten. Zo kan je erachter komen hoe jou gerechten presteren. Als er gerechten tussen zitten die je veel kosten maar weinig marge opleveren of niet al te veel kosten maar ook weinig marge opleveren, is het misschien een idee om die tijdelijk van je menu af te halen. Ga daarentegen aan de slag met hardlopers en marge makers. Als je het menu niet wil inkorten, dan kan je je Slapers extra onder de aandacht brengen doormiddel van social media of krijtborden in je restaurant.

Blijf zeker goed communiceren naar je medewerkers en betrek ze in je uitdagingen. Als team moet je er met z’n allen wat moois van maken. Neem ze mee in je denkproces en vertel welke gerechten extra opbrengen. Moedig je medewerkers ook aan om aan up-selling te doen.

Door een kortere kaart te gebruiken kan je de omloopsnelheid verhogen en dus meer gasten ontvangen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: Sligro Zin Inspiratielab

https://social.tippr.nl/winstgevendheid-verhogen

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg