Bier in blik heeft niet direct een positieve associatie maar het heeft veel kansen en voordelen. Zo blijft de smaken en aroma’s beter behouden en komen er geen rare smaken voor in de plaats en …
1. Blik is 100% lichtdicht: Bij de blootstelling van bier aan licht (zon) wordt het verouderingsproces versneld.
2. Blik is 100% luchtdicht: kroonkurken zijn niet optimaal en laten oxidatie toe. Bier reageert minder goed op zuurstof met als gevolg een smaakvermindering.
3. Blik koelt sneller: het metaal van het blik zorgt ervoor dat het sneller koelt. Bijkomend effect is ook dat je minder stroom verbruikt en bier de beste kwaliteit behoudt als het koel bewaard wordt.
4. Blik is veiliger: flesjes kunnen sneller breken en kunnen gasten zich aan snijden.
5. Blik is lichter in gewicht: blik kan je makkelijker stapelen en is lichter in het vervoer. Zowel het gewicht is lichter als de vorm is gunstiger.
Can you?
Inspiratie credits: Bier & Co