fbpx

Zo ruik je bier het beste

Belangrijk is dat, wanneer je (speciaal)bier serveert, je weet wat je serveert. Kennis van het bier is daarom erg belangrijk. Hoe zorg je er nu voor om je bier goed te leren kennen? Door te ruiken bijvoorbeeld! Als het schuim op het bier meer dan twee centimeter dik is, dan blijft het bier afgesloten en kun je het bier niet goed beoordelen. Wacht dus heel even met ruiken en beoordeel daarna. Zorg er ook voor dat het bier niet te koud is, want anders kun je het ook niet goed ruiken. Om goed te kunnen ruiken, moet je niet vergeten te walsen met het glas, net als bij wijn. Zo vergroot je het oppervlak van het bier, waardoor er meer aroma’s vrijkomen. Je kunt veel verschillende aroma’s herkennen in het bier. Een IPA staat bijvoorbeeld bekend om zijn hoppigheid. Ruikt een IPA bloemig, dan zal deze eerder op basis van een Engelse hop zijn gemaakt. Fruitige citrusgeuren, wijzen echter weer op Amerikaanse hopsoorten. 

Bron: ELLE Eten / Foto via NU.nl

https://social.tippr.nl/zo-ruik-je-bier-het-beste

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg