Belangrijk is dat, wanneer je (speciaal)bier serveert, je weet wat je serveert. Kennis van het bier is daarom erg belangrijk. Hoe zorg je er nu voor om je bier goed te leren kennen? Door te ruiken bijvoorbeeld! Als het schuim op het bier meer dan twee centimeter dik is, dan blijft het bier afgesloten en kun je het bier niet goed beoordelen. Wacht dus heel even met ruiken en beoordeel daarna. Zorg er ook voor dat het bier niet te koud is, want anders kun je het ook niet goed ruiken. Om goed te kunnen ruiken, moet je niet vergeten te walsen met het glas, net als bij wijn. Zo vergroot je het oppervlak van het bier, waardoor er meer aroma’s vrijkomen. Je kunt veel verschillende aroma’s herkennen in het bier. Een IPA staat bijvoorbeeld bekend om zijn hoppigheid. Ruikt een IPA bloemig, dan zal deze eerder op basis van een Engelse hop zijn gemaakt. Fruitige citrusgeuren, wijzen echter weer op Amerikaanse hopsoorten.
Bron: ELLE Eten / Foto via NU.nl