fbpx

1001 soorten kruiden – Chermoula

De keuken van het Midden-Oosten is al enige tijd razend populair. Vooral het gebruik van de Midden-Oosterse specerijen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in menig Europees gerecht. De kleurrijke en warme smaken voegen een extra dimensie toe aan gerechten.

Zo heb je ook chermoula. Chermoula is een authentieke mengeling, ook wel marinade, van specerijen uit Algerijnse, Marokkaanse, Libische en Tunesische keuken. Meestal wordt de mix gemaakt van olie, citroensap, ingelegde citroen, knoflook, komijn, (gerookte-)paprikapoeder en verse kruiden zoals koriander, saffraan, ui, chilipeper en peterselie.

Chermoula is erg geliefd bij wildgerechten, schaaldieren, warme salades of bij bladerdeeg gerechten zoals briwat. Gerechten van fris tot warm of pittig kunnen goed worden gecombineerd met chermoula.

Bron: culy

https://social.tippr.nl/1001-soorten-kruiden-chermoula

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg