fbpx

1001 soorten kruiden – Chermoula

De keuken van het Midden-Oosten is al enige tijd razend populair. Vooral het gebruik van de Midden-Oosterse specerijen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in menig Europees gerecht. De kleurrijke en warme smaken voegen een extra dimensie toe aan gerechten.

Zo heb je ook chermoula. Chermoula is een authentieke mengeling, ook wel marinade, van specerijen uit Algerijnse, Marokkaanse, Libische en Tunesische keuken. Meestal wordt de mix gemaakt van olie, citroensap, ingelegde citroen, knoflook, komijn, (gerookte-)paprikapoeder en verse kruiden zoals koriander, saffraan, ui, chilipeper en peterselie.

Chermoula is erg geliefd bij wildgerechten, schaaldieren, warme salades of bij bladerdeeg gerechten zoals briwat. Gerechten van fris tot warm of pittig kunnen goed worden gecombineerd met chermoula.

Bron: culy

https://social.tippr.nl/1001-soorten-kruiden-chermoula

Laatste artikelen

Tips: Gasten-DRUK

De gasten-DRUK in 2025 is zowel een uitdaging als een kans voor horecaondernemers. Door zich aan te passen aan de veranderende behoeften van consumenten...

MICE Operations

by Rabbit Events Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg