fbpx

1001 soorten kruiden – Ras al-Hanout

De keuken van het Midden-Oosten is al enige tijd razend populair. Vooral het gebruik van de Midden-Oosterse specerijen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in menig Europees gerecht. De kleurrijke en warme smaken voegen een extra dimensie toe aan gerechten.

Neem bijvoorbeeld de Ras al-Hanout. De kruidenmix is afkomstig uit het Noorden van Afrika, Marokko en Tunesië en betekent letterlijk ‘het beste uit de winkel’. Het gaat dus ook van oorsprong letterlijk om wat de handelaar op dat moment de bieden heeft.

Overal ter wereld vind je dus verschillende mixsoorten, maar de meest voorkomende mix is die van kardemom, kaneel, kurkoma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment.

Een goede combinatie met deze veelzijdige kruidenmix is bijvoorbeeld om met Ras Al-Hanout de kip te marineren, als pittige dressing of als basis voor een lekkere yoghurtsaus voor bij een mooi lamsvleesgerecht.

Bron: culy

https://social.tippr.nl/1001-soorten-kruiden-ras-al-hanout

Laatste artikelen

No Waste TOPPR trui

Cheffix Samenwerking Cheffix en TipprWij zijn Cheffix! Onze passie ligt in het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige kokskleding. Met 25 jaar ervaring in de textiel, dankzij...

‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten!

BBB Maastricht BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 7 t/m 9 oktober 2024.Bezoekers kunnen zich verheugen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg