fbpx

2 TIPS: voor een succesvol horecaconcept

Het ontwikkelen van een nieuw horeca concept lijkt soms makkelijker dan je denkt. Je hebt een idee en wilt dit concept uitwerken naar hoe jij denkt dat de goede manier is. Maar, wat is de goede manier? En wat zijn nou valkuilen als je gaat kijken naar het opzetten van een vernieuwend en uniek concept? Belangrijk is om altijd van binnen naar buiten te kijken, en dus eerst het pand goed te bekijken en of het concept mogelijk is in de ruimte die het pand biedt. Ook is het belangrijk te kijken naar buiten, en dus op welke manier het nieuwe concept aansluit bij de rest van het aanbod in de buurt. Op welke manier wil je met jouw nieuwe concept onderscheidend zijn en hoe ga je dit aanpakken:

1. Durf te kiezen
Één van de grootste valkuilen van horecaondernemers is dat zij een zaak willen neerzetten waarbij ze iedereen willen bedienen; van moeders met kinderen tot zakelijke lunch, tot borrels voor de hockeyclub. Probeer niet iedereen z’n wensen te vervullen want in die behoefte wordt het toch lastig te kunnen voorzien. Zorg ervoor dat je een bepaalde doelgroep kiest, want dan kiezen de gasten jou ook bewust.

2. Grow by cashflow
Probeer niet te veel te willen investeren in één keer. Tenzij je 20 geldbomen in de tuin hebt staan. Het kost vaak erg veel geld en je kunt toch pas zien wanneer je zaak gaat lopen, wat er wel en niet goed is ingericht of wat wel en niet hard loopt. Zorg ervoor dat je een steady begin hebt en als je zaak succesvol blijkt, dan kun je altijd nog lekker uitbreiden en kijken waar eventuele mankementen onder de schop moeten. Dit scheelt een grote investering die misschien helemaal niet succesvol is.

Bron: Foodyard

https://social.tippr.nl/2-tips-voor-een-succesvol-horecaconcept

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg