fbpx

Bocktail: een cocktail met bockbier

De bocktail heeft zijn intrede gedaan en is een nieuwe variant op de cocktail. Na cocktails en mocktails zou je denken dat er niet veel medeklinkers meer veranderd gaan worden, maar het is toch gelukt. Bier krijgt een make-over en maakt kennis met de wereld van de cocktails. Een bocktail is een mix van bockbier en een cocktail. Je zou denken dat dit iets nieuws is, maar de bocktail stamt eigenlijk al af uit het jaar 1862. Hier werd de bereidingswijze van de bocktail al in een van de eerste handleidingen (How to Mix Drinks) beschreven, zodat barmannen en -vrouwen al een heerlijke biercocktail konden maken.

Wil jij je gasten eens verassen met deze aparte combinatie? Probeer dan eens de ‘Black velvet’. De Black Velvet is stout bier afgetopt met champagne. Vul het halve glas met stout en top het af met een laag champagne. Deze bocktail is makkelijk te maken en zorgt zeker voor nieuwsgierigheid bij je gasten.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/bocktail-een-cocktail-met-bockbier

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg