fbpx

HOW TO: Steak van de BBQ

Een steak op zijn tijd is nooit verkeerd. Heerlijk om een stuk vlees op zijn allerbest te krijgen en er vervolgens nog beter van te kunnen genieten. Maar hoe bepaal je nu de gaarheid zonder het stuk vlees in zijn geheel door middel te snijden? Zoals met alles, meten is weten. Je bepaalt de gaarheid van je steak het nauwkeurigst met een digitale vleesthermometer door de kerntemperatuur te meten.

Je steekt de thermometer tot halverwege in het vlees. Niet tegen het bot aan. Als we uitgaan van een 2,5 cm dikke steak zijn dit de temperaturen die je aan kunt houden:

Rare: 50 tot 52 graden
Medium Rare: 55 tot 58 graden
Medium: 60 tot 63 graden
Medium well: 65 tot 67 graden
(not so) Well done: 70 graden en hoger

Succes!

https://social.tippr.nl/how-to-steak-van-de-bbq

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg