fbpx

HOW TO: Rode peper hummus

We zien steeds meer menu’s zonder vis en vlees in de hoofdrol. Groente en eiwitten zijn deze rol toch langzamerhand aan het overnemen. Alles voor de duurzaamheid. Niet per se lastig om een gerecht zonder vlees of vis te bedenken, maar stiekem zet je vlees of vis altijd voorop. Hieronder een heerlijke snack zonder vlees of vis: rode peper hummus.

Wat hebben we nodig:
– 1 tl tahin
– 1 blik kikkererwten (450 g)
– 2 teentje knoflook
– 1 el olijfolie
– 1 halve citroen
– peper en zout naar smaak
– 1 tl komijn
– 2 tot 3 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
– Cayennepeper naar smaak

Hoe maken we dit
1. Spoel de geroosterde paprika’s goed af en voeg ze bij stap 5 van het basisrecept toe. Breng de hummus op smaak met cayennepeper.
2. Spoel de kikkererwten met water af in een vergiet.
3. Pers de halve citroen uit en vang het sap op.
4. Pers de knoflookteentjes uit of snijd ze heel fijn.
5. Rooster de komijn even en maak het met een vijzel fijn.
6. Doe vervolgens alle ingrediënten, op het zout en de peper na, in de keukenmachine. Meng tot het een gladde pasta is geworden. Is het mengsel nog iets te dik, dan kun je wat water toevoegen.
7. Breng de hummus op smaak met zout en peper.

Foto en recept: The Green Happiness

https://social.tippr.nl/how-to-rode-peper-hummus

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg