fbpx

TIPS: De juiste massa met 3D foodprinten

De 3D-printer is op zichzelf al een magisch gegeven. We leven in de moderne tijd en worden alsmaar verrast met nieuwe uitvindingen. Het was te verwachten dat de 3D-printer zich nu ook in de voedselindustrie ging nestelen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor de tips.

TIP 1: Up in the sky
Hoe hoger de vorm, hoe steviger de te printen massa moet zijn. Dat is logisch, want als het een slappe massa is dan zakt alles natuurlijk zo in elkaar. Beetje jammer van jouw mooie creatie.

TIP 2: Feel the pressure
Hoe vast of vloeibaar de massa is, kan verschillen en is ook afhankelijk van de (instelbare) druk die de printer geeft. Je kunt de druk waarmee geprint wordt aanpassen.

Kies voor vormen die juist niet met de hand of een mal te maken zijn. Of vormen die je met de hand nooit zo strak krijgt. Of als je 100 keer exact dezelfde vorm wilt hebben
De vormen die Jan Smink tot nu toe geprint heeft, namen 5 tot 20 minuten in beslag.
Je ‘gerecht’ gaat in een soort van inktpatroon en door een pipetje wordt de massa geprint. Deze pipetjes zijn er in verschillende groottes. Stukjes in de massa en lucht zijn uit den boze, dan hapert de printer.
Hoe vast of vloeibaar de massa is, kan verschillen en is ook afhankelijk van de (instelbare) druk die de printer geeft.

Foto credit: 3ders.org

https://social.tippr.nl/tips-de-juiste-massa-met-3d-foodprinten

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg