fbpx

Champagne: droog, droger, droogst

De dosage a.k.a. de kleine hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd aan champagne, biedt evenwicht aan de natuurlijke zuren en benadrukt het fruit. Welke champagne is nu zoet en welke is super droog? Wij zetten het voor je op een rij.

Brut Zero – geen suiker toegevoegd
Extra Brut – 0-6 gram suiker
Brut – minder dan 12 gram suiker
Extra-Sec – 12-17 gram suiker
Sec – 17-32 gram suiker
Démi-sec – 32-50 gram
Doux – meer dan 50 gram suiker

https://social.tippr.nl/champagne-droog-droger-droogst

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg