fbpx

HOW TO: Pittige knoflook ramen

Wat heb je nodig?
– 1,8 l kippenbouillon
– 4 porties ramennoedels

Pittige knoflookpasta
– 100 ml olie
– 6 teentjes knoflook, fijngeraspt
– 50 ml sesamolie
– 3 el gefermenteerde chilibonenpasta (toban jiang)
– 2 el Japanse sesampasta (neri goma) of tahin
– 1,5 el rijstazijn
– 3 el geroosterd sesamzaad

Topping
– 3 eetlepels chiliolie
– 120 g verse taugé
– 300 g gekookte kip
– 6 bosuitjes, fijngesneden
– 6-7 eetlepels grofgehakte koriander
– 2 zachtgekookte eieren
– 4 el geroosterd zwart sesamzaad, gevijzeld

Hoe maak je dit?
1. Maak eerst de knoflookpasta. Verhit de olie tot ongeveer 130 °C. Voeg de knoflook toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. De knoflook wordt eerst zacht en glazig, daarna bruin tot goudbruin. Neem de pan van het vuur en voeg de sesamolie, chilibonenpasta, sesampasta en rijstazijn toe. Doe het sesamzaad erbij en roer tot een grove pasta.

2. Breng water met zout aan de kook voor de noedels. Warm de bouillon op in een pan.

3. Verwarm vier kommen met heet water, zodat de bouillon en noedels lang warm blijven in de kommen. Giet voor het serveren het water eruit.

4. Verhit een koekenpan of wok met olie tot deze goed heet is. Bak de taugé op hoog vuur zodat de scheuten snel flink kleur krijgen. Doe de taugé in een kom.

5. Verdeel de kip in kleine stukken en warm ze op in de koekenpan met de chiliolie.

6. Schep een beetje bouillon in de kommen en roer door elke kom 2 eetlepels knoflookpasta. Vul aan met meer bouillon.

7. Kook de noedels ongeveer 45 seconden in ruim kokend water. Bij voorkeur in een noedelzeef of andere zeef om de noedels er snel uit te kunnen halen als ze klaar zijn. Het is secondewerk om ze precies goed gaar te krijgen. Laat ze uitlekken en doe de noedels in de kommen bouillon.

8. Garneer met de kip, taugé, bosui, koriander, gehalveerde eieren en sesamzaad.

Recept: Kookboek Ramen
Auteur: Tove Nilsson
Fotografie: Roland Persson

https://social.tippr.nl/how-to-pittige-knoflook-ramen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg