fbpx

HOW TO: Steak tartare met kwartelei

Steak tartare is altijd weer een genot. Een ware klassieker die – mits hij goed bereid is – nooit teleurstelt. Net als een hoop klassiekers kun je er ook een leuke twist aan geven. Zo ook bij deze steak tartare van restaurant South of Houston in Den Haag.

Wat heb je nodig?
– 320 g runderhaas
– 45 g ketchup
– 22 g mayonaise (hellmans)
– 20 g Dijonmosterd
– 7 g worchester saus
– 8 g gehakte kappertjes
– 16 g gesnipperde sjalot
– 3 g witte peper uit de molen
– 3 g zout
– 4 g gehakte krulpeterselie
– 4 kwarteleitjes
– Tabasco naar smaak

Hoe maak je dit?
1. Snijd de runderhaas in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe ze in een kom. Voeg de ketchup, mayonaise, mosterd en worchestersaus toe en meng dit tot een homogene massa.

2. Voeg vervolgens de sjalot, kappertjes en gehakte peterselie toe en meng dit kort door het vlees. Breng het op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat tabasco toe voor wat pit.

3. Portioneer in porties van 90 gram en dresseer in een steker.

4. Verwijder van het kwarteleitje de bolle kant en scheid hiervan het eiwit, plaats de dooier terug in de schaal en garneer hiermee het vlees.

Recept: restaurant South of Houston / Foto: Elle Eten

https://social.tippr.nl/how-to-steak-tartare-met-kwartelei

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg