fbpx

Hoe creëer je een goede smaakbrug?

Om te voorkomen dat contrasterende ingrediënten met elkaar gaan botsen of niet goed mengen, heb je een smaakbrug nodig. Deze zorgt ervoor dat de tegenovergestelde smaken zich goed mengen. Zo’n smaakbrug kan een zacht, mild ingrediënt zijn, zoals aardappel of boter, of juist een goed gekruide vinaigrette of saus. Ook kun je voor iets zoetigs kiezen zoals dadels of honing.
Smaken met elkaar verbinden kan ook op een andere manier, namelijk door het gerecht lang te koken, smoren of stoven, of door het een nacht in de koelkast te laten staan. Zo hebben de smaken nog langer de tijd om te mengen.

Bron: Food 52

https://social.tippr.nl/hoe-creeer-je-een-goede-smaakbrug

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg