fbpx

TIPS: De perfecte macarons

Wij vonden op ELLE Eten een paar tips van bakker Issa Niemeijer over de perfecte macaron. Macarons kunnen – mits goed bereid – ook wel eens geassocieerd worden met een stukje hemel.

TIP 1: Perfecte macarons beginnen met de perfecte meringue. Gebruik eiwit dat al twee à drie dagen in de koelkast staat, dat is minder plakkerig. Let op bij bij het spatelen van de mousse door het opgeklopte eiwit, dat je niet te lang blijft mengen: de meringue verliest dan zijn kracht.

TIP 2: Wacht met het bakken van de macarons tot ze een klein huidje hebben gekregen en gebruik een dubbele bakplaat. Dit voorkomt dat ze te snel omhoog komen en uit elkaar barsten.

TIP 3: Raak niet ontmoedigd als de macarons de eerste keer mislukken, je ontwikkelt er gevoel voor.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/tips-de-perfecte-macarons

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg