fbpx

HOW TO: Snoekbaar met cantharellen

De herfst is er weer en dat betekent dat de menukaart weer aangepast kan worden op een nieuw seizoen. Tijd om weer creatief te zijn en gasten te verblijden met heerlijke, herfstachtige recepten.

Wat heb je nodig?
(4 personen)
Voor de saus:
200 ml visfond
rasp van 1 citroen
50 g koude boter, in stukjes
Voor de prei:
wit van 2 prei
sap van 1 limoen
1 scheutje Noilly Prat
1½ el roomboter
Voor de snoekbaars:
1 ui
1 winterpeen
1 el dille
1 stengel bleekselderij
120 g cantharellen
sap van ½ citroen
50 ml witte wijn
peper, zout
bakpapier
4 snoekbaarsfilets à ca 170 g
1 eiwit

Hoe maak je dit?
1. Kook voor de saus visfond met de citroenrasp tot de helft in. Monteer dit mengsel vlak voor het serveren met de boter en breng op smaak met zout en peper. Snij de prei julienne in stukken van ca 5 cm en was ze goed. Leg ze in een bakblik met limoensap, Noilly Prat en roomboter en zet afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik weg.

2. Snij voor de snoekbaars ui, wortel, dille en selderij zeer klein. Meng dit met de cantharellen, citroensap, witte wijn, peper en zout. Bestrooi de vis met zout en peper. Verdeel de groenten over 4 stukken bakpapier en leg daar de vis op met wat vocht. Maak er pakketjes van en plak ze goed dicht met wat eiwit. Leg de vispakketjes 8 min in de oven op 180°C, tot ze opgeblazen zijn. Zet de prei er na twee min bij.

3. Haal uit de oven, open de pakketjes en neem de vis en vulling eruit. Serveer met de prei en de saus. Lekker met als risotto bereide parelgort.

Recept en foto: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/how-to-snoekbaar-met-cantharellen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg