fbpx

HOW TO: Gepocheerde kip tartaar

Gepocheerde kip tartaar als voorgerecht. Klinkt goed toch? Plus, het is weer eens wat anders dan de klassieke zalmtartaar of steaktartaar. Een heerlijk gerecht, een goed uitziend gerecht en een knaller op je menukaart!

Wat heb je nodig?
Voor c.a. 8 personen

3 kipfilets
1.5 liter kipbouillon (blokjes)
1 bosui
Handje walnoten
3 avocado’s
1-2 eetlepels bio mayonaise (yoghurt of zure room als alternatief)
1 citroen
2-3 sinaasappels
Verse basilicum
Peper en zout
Geroosterd speltbrood of toast
Overig:

Kookring (c.a. 8-10 cm)
TO DO’S:
1. Zet 1 of 1.5 liter kipbouillon op het vuur, breng dit aan de kook en voeg daarna de hele kipfilets toe. Laat de kip 3 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de kip nog c.a. 10 minuten in de gekookte bouillon staan (deksel op de pan), totdat het vlees gaar is.

2. Laat de kipfilet daarna minimaal een half uur afkoelen in de koelkast. Schil in de tussentijd de sinaasappels, verwijder zo veel mogelijk van de witte velletjes en snijd het fruit in (niet te kleine) blokjes. Snijd ook de avocado in blokjes, besprenkel met wat druppeltjes citroensap, en zet dit samen met de sinaasappel apart.

3. Snijd daarna de afgekoelde kipfilet in grove stukken en “trek” het vlees uit elkaar. Je krijgt nu kleine, wat draderige stukjes vlees. Doe de stukjes kip in een mengkom. Snijd de bosui in smalle ringetjes, halveer de walnoten en voeg dit toe aan de kip. Meng een of twee eetlepels mayonaise (of als alternatief yoghurt of zure room) en het sap van een halve citroen door het kipmengsel. Breng het geheel op smaak met een flinke hand fijngesneden verse basilicum, zout en peper.

4. Maak nu de borden op. Leg een kookring op het bord en verdeel hierin op de bodem een laagje avocado blokjes. Druk dit zachtjes aan met een lepel. Breng daar bovenop een of twee flinke scheppen kipsalade aan en druk opnieuw aan met een lepel. Verdeel vervolgens een aantal sinaasappelblokjes bovenop. Verwijder voorzichtig de kookring en garneer eventueel met een blaadje basilicum. Serveer deze kip tartaar met toast of geroosterd brood.

Recept en foto: Cotton and Cream

https://social.tippr.nl/how-to-gepocheerde-kip-tartaar

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg