fbpx

COCKTAILTIME: Negroni

De Negroni is al jarenlang een van de favoriete cocktails van de bartenders. Maar ook aan de andere kant van de bar wint de cocktail snel aan populariteit. De mix van gin en vermout wordt steeds meer gedronken. Het recept van de klassieke Negroni is heel eenvoudig: gelijke delen gin, rode vermout en bitterlikeur. Het resultaat is een heerlijke cocktail met een lichte bittere toets. Een smaak die sinds de Gin&Tonic-hype veel zielen gewonnen heeft. Maar het wordt pas echt leuk wanneer je creatief aan de slag gaat met de Negroni. Hieronder een Negroni geïnspireerd in het zuiden van Frankrijk

Wat heb je nodig?
3 cl Martini Riserva Speciale Rubino
3 cl Martini Bitter
3 cl Baron Otard VSOP Cognac
1,5 cl St. Germain (vlierbloesemlikeur)
8 druppels sinaasappelbloesemwater
4 druppels lavendel extract

Hoe maak je dit?
Vul een shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe.
Shake stevig tot de shaker aangeslagen is door het ijs.
Zeef de mix met een strainer in een met ijs gevuld tumblerglas.
Garneer met een sinaasappelzeste, lavendel en rozemarijn.

Foto: Trendhunter

https://social.tippr.nl/cocktailtime-negroni

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg