fbpx

Hoe duurder, hoe gezonder?

Gezond eten is tegenwoordig de drijfveer van veel mensen, ook als zij uiteten gaan. Steeds meer mensen willen gezond eten en hebben daar ook een boel voor over. We investeren daarom vaak genoeg in allerlei prijzige etenswaren om zo ‘verantwoord’ mogelijk bezig te zijn. Uit een onderzoek is gebleken dat de prijs van voedsel erg misleidend is. Uit onderzoek gepubliceerd in de Journal of Consumer Research blijkt dat we graag geld overhebben voor goede producten. Tenminste, als we denken dat het gezond is. Of dat ook echt zo is, weten we helemaal niet. Neem sinaasappelsap. Je kunt die van het huismerk krijgen voor een prikkie of die van een peperduur en chic merk voor een aanzienlijk hogere prijs. Wat doen we, massaal? Juist. Denken dat de duurdere variant beter voor ons is. Dit is ook vaak zo in restaurants. Je kunt hier goed op in spelen als horecaondernemer.

https://social.tippr.nl/hoe-duurder-hoe-gezonder

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg