fbpx

TIPS: lopen met dienblad

Met een dienblad lopen is zoiets als zwemmen of fietsen. Als je het eenmaal onder de knie hebt verleer je het nooit meer, maar het blijf in het begin even oefenen. Veel nieuwelingen in de bediening vinden het lastig om dienbladen te lopen en zijn nog onzeker over hun vaardigheden. Het kan helpen als je als eigenaar of manager de nieuwe collega’s in de bediening wat handvaten geeft, vandaar dat wij er hier een aantal op een rijtje hebben gezet.

Pak ten eerste het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand. Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad lichtelijk te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand.

Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan. Op deze manier staan de glazen recht boven je hand en heb je de meeste controle over het dienblad. Zorg dat het zwaartepunt altijd op het midden ligt.
De grote glazen plaats je zo dicht mogelijk bij jezelf en de andere glazen zet je verder van je weg. Op deze manier zit je jezelf niet in de weg bij het uitserveren. Let hierbij wel op het gewicht: zorg dat het zwaartepunt op het midden van het blad ligt.
Je heb de meeste controle over je dienblad wanneer je je 50% op het dienblad focust en 50% focust op de omgeving. Naarmate je ervaring en zelfverzekerdheid met een dienblad toenemen, zal je aandacht steeds meer naar de omgeving uitgaan.
Let op dat je tijdens het uitserveren van drankjes aan een lage tafel altijd je blad in de gaten houdt. Wanneer je naar voren leunt om het drankje bij de gast te plaatsen, kantelt je blad vanzelf mee. Dit is de meest voorkomende fout die gemaakt wordt met het dienblad. Wees je hiervan bewust, het kan zomaar een paar drankjes in de nek van de gast schelen;)

Bron: tipsvoordehoreca.nl

https://social.tippr.nl/tips-lopen-met-dienblad

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg