We gooien het tegenwoordig in bijna alle gezonde gerechten, zonder precies te weten wat het precies is en wat het precies doet. Chiazaad is enorm populair onder de gasten met een super gezonde levensstijl. We weten in ieder geval dat het gezond is, maar waar komt het vandaan en wat doet het verder precies? Chia zaad kent een rijke historie, dit werd al door de Azteken gegeten. Het zaad wordt gewonnen uit de Chia plant, een Mexicaanse muntplant. Chia zaad bevat veel vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen, aminozuren, vezels en Omega 3 vetzuren. Een grappig detail is dat chiazaad, water absorbeert, als je een el chia in water laat staan, ontstaat er een soort pudding achtige emulsie. Deze pudding zien we ook steeds vaker terug op menukaarten. Veel gasten starten hun dag graag met een chiapudding, omdat het fris, gezond en vullend is. Verder wordt chiazaad gebruikt in salades, door de yoghurt of havermout of verwerkt in gezonde repen.
Wat is chiazaad precies?
https://social.tippr.nl/wat-is-chiazaad-precies
Laatste artikelen
Het meest geliefde drankje op het terras: Espresso Martini
TIPPR-team - 0
Alfredo Espresso
Deze Espresso Martini is niet alleen een publieksfavoriet, maar ook een slimme toevoeging aan je drankenkaart. De combinatie van intense espresso en een...
Kastanjes in de horeca: lokaal, lekker en lucratief
TIPPR-team - 0
De geur van geroosterde kastanjes, de warme kleur van herfstbladeren en het knisperende geluid van vallende noten. Het is kastanjetijd en dat biedt kansen...
Insight
Omakase, Chef’s Menu of Chef’s Table
Niet iedereen weet wat Omakase is. Misschien heb je het wel eens gehoord in Amsterdam, waar het inmiddels een hippe...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.