fbpx

HOW TO: Zelf granola maken

Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om te variëren.

Wat heb je nodig?
– 150gr havervlokken
– 75gr hazelnoten
– 75gr amandelen
– 75gr gepofte quinoa
– 50gr lijnzaad
– 4el vloeibare honing
– 3el gesmolten kokosolie
– 1 volle tl (gerookte) kaneel
– 1 flinke snuf kardemom
– na het roosteren voeg je nog rozijnen en frambozen toe.

Hoe maak je dit?
1. Dit alles gooi je bij elkaar in een bak en meng je goed. Vervolgens schep je het op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif je ‘m 15-25 minuten in de oven op 175 graden. Schep het tussentijds altijd 2 keer door, zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden. ?
2. Na het afkoelen komen de laatste stappen. Voeg er gedroogd fruit aan toe naar smaak. Dat kunnen rozijnen, cranberries, abrikozen en pruimen zijn. Maar ook bijvoorbeeld gedroogde stukjes banaan, ananas, mango of ander tropisch fruit. ?
3. Pak een grote weckpot en schep hier je granola in over. Als het goed is kun je hier zo’n 1 tot 2 weken mee verder en daarna is het weer tijd voor een nieuwe batch.

Bron: Francesca kookt

https://social.tippr.nl/how-to-zelf-granola-maken-2

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg