fbpx

1001 soorten kruiden – Ras al-Hanout

De keuken van het Midden-Oosten is al geruime tijd enorm populair, vooral vanwege het gebruik van Midden-Oosterse specerijen die nu onmisbaar zijn geworden in Europese gerechten. De kleurrijke en warme smaken voegen een extra dimensie toe aan diverse gerechten.

Ras al-Hanout, een kruidenmix uit Noord-Afrika (Marokko en Tunesië), betekent letterlijk ‘het beste uit de winkel’. Het verwijst naar de beste kruiden die een handelaar op dat moment te bieden heeft. Wereldwijd zijn er verschillende varianten van deze mix, maar de meest voorkomende bestaat uit kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment.

Ras al-Hanout is veelzijdig in gebruik:

  • Gebruik het om kip te marineren voor een exotische twist
  • Maak een pittige dressing door het te mengen met olie en citroensap
  • Bereid een heerlijke yoghurtsaus als perfecte aanvulling op lamsvleesgerechten

Voeg Ras al-Hanout toe aan jouw keukenrepertoire voor een smaakvolle reis door de Midden-Oosterse culinaire tradities.

Bron: culy

https://social.tippr.nl/1001-soorten-kruiden-ras-al-hanout

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg