fbpx

HOW TO: Kokosijs

Science says, ijs als ontbijt maakt slimmer. Dit lijkt enkel een goed excuus om je dag met een frisse icecreambowl te beginnen, maar Yoshihiko Koga (professor aan Tokyo’s Kyorin University) suggereert dat wanneer je ijs als ontbijt eet het niet alleen je alertheid verbetert, maar ook je mentale prestaties flink opkrikt. Tijd dus voor een makkelijk en healthy homemade icecream recept!

Ingrediënten:
– Twee blikjes kokosmelk (gebruik geen light versie, dan is het ijs niet romig genoeg)
– Vier grote lepels kokosrasp of het vruchtvlees van een halve kokosnoot
– Twee theelepeltjes vanille extract
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– Toppings naar keuze

Bereiding:
Zet de blikjes kokosmelk minstens vijf uur (omgekeerd!) in je koelkast. Zo komt de room los van het water. Schep de room uit de blikjes in de blender en zet deze aan. Voeg vervolgens, lepel voor lepel, het overige kokoswater toe. Wanneer alles goed gemengd is, doe je de suiker en vanille extract erbij. Lepeltje kaneel erbij is ook erg lekker. Proef of de mix goed smaakt en giet ‘m vervolgens in je ijsmaker. Zet deze aan en volg de instructies van je ijsmaker. Voeg in de laatste vijf minuten de kokosrasp erbij, en klaar!

Bron: Linda

https://social.tippr.nl/how-to-kokosijs

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg