fbpx

Varieer met ramen!

Je vindt dit Japanse gerecht de afgelopen jaren vaak op het menu terug. Het leuke van Ramen is dat er eindeloos veel bereidingsmogelijkheden zijn. Je kan er makkelijk je eigen onderscheidende draai aan geven. Er zijn diverse soorten toppings die je kan gebruiken. Voeg naar wens vlees, kip, vis, tofu of zelfs fruit toe.

De noodles die worden gebruikt zijn niet de noodles die je gewend bent. Ze worden gemaakt van bloem en mineraalrijkwater. Dit zorgt ervoor dat in het hete water de noodles echt lekker blijven.

In de Japanse keuken worden verschillende noodles gebruikt. Benieuwd welke soorten ramen er zijn en hoe je deze bereid? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:
Shoyu-ramen: Dit is een van de oudste soorten. De bouillon is gemaakt op basis van groente en kip en met sojasaus aangevuld, wat zorgt voor een heldere bouillon.

Shio-ramen: Wordt gemaakt op basis van de combinatie van zeewier, kip, vis, groente en veel zout. Dit geeft de bouillon van de shio ramen een lichte en gelige kleur.

Curry-ramen: Wordt gemaakt met groenten en varkensbotten. Vervolgens wordt deze gekruid met curry.

Tan Tan Men-ramen: Zijn pittige zoetzure noodles. De bouillon wordt uit varkensbotten getrokken. Deze worden vaak met pittig varkensgehakt geserveerd, waardoor de noodles scherper worden.

Miso-ramen: De Miso-ramen zijn in japan nog redelijk nieuw. Deze soort is iets zwaarder dan andere varianten en is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De miso-ramen oogt vaak wat troebel.

Tonkotsu-ramen: Deze ramen zijn vooral gemaakt voor liefhebbers van varkensvlees. De bouillon wordt hierbij van varkensbotten getrokken. Aan het einde wordt het laatste deel varkensvet er in blokjes doorheen geroerd. De Tonkotsu-ramen is erg dik van textuur.

Tsukemen-ramen: Deze soort ramen is wat anders dan de andere. Hierbij worden de noodles en soep apart van elkaar geserveerd. Je haalt dan de noodles bij iedere hap eerst door de soep heen.

Mazemen-ramen: Hierbij krijg je de noodles niet in een bouillon maar in een saus geserveerd. De saus van deze samen is qua textuur erg dik.

https://social.tippr.nl/varieer-met-ramen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg