fbpx

Dry aged vis is upcoming!

Het rijpen van vlees kende wel al maar vis in rijpingskasten komt steeds meer voor. Hoe gaat dit in zijn werking? En waarom bederft het vlees of de vis niet?

De laatste jaren is dry aged vlees een populair product geworden. Het droog rijpen van vlees, soms wel enkele weken of maandenlang, in rijpingskasten zorgen ervoor dat het vlees malser en smakelijker wordt.

Minder bekend nog is het rijpen van vis. Gedurende het rijpen verliest de vis zo’n 10 tot 15 procent vocht, breekt het bindweefsel geleidelijk af en droogt de huid gecontroleerd uit.

Het resultaat is een vis met de smaak van vers maar dan veel voller en intenser. De vis kan zelfs rauw worden gegeten worden, maar je kunt de vis ook op de huid bakken of roosteren. Door het dry agen krijgt de huid een krokant laagje.

De truc is om de vis, grondig uitgebloed, koud en hangend te bewaren bij een lage luchtvochtigheid. Het vocht moet kunnen verdampen. Een tien dagen oude tonijn die droog is bewaard, wordt zwart vanbuiten, maar vanbinnen is hij optimaal.

Dus voor een malser en smakelijker stukje vlees of vis, voeg je een rijpingskast toe!

https://social.tippr.nl/dry-aged-vis-is-upcoming

Laatste artikelen

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg