fbpx

Een kaasplankje bij de borrel of als nagerecht

De kaasplank als nagerecht is erg populair, zeker met de kerstdagen. Maar bij de borrel doet de kaasplank het ook goed. Welke kazen kies je? Voeg je dit toe aan je dinerbox of juist bij je borrelbox om te bezorgen?

Bij een kaasplank begin je bij voorkeur met de mildste kaas en eindig je met de pittigste. Leg de kazen daarom op volgorde – met de klok mee – op de kaasplank.

Houdt wel rekening met de volgende basisregels:
• Serveer een oneven aantal kazen: 3, 5 of 7.
• Varieer in verschillende kaassoorten, bij Zijerveld is de keuze reuze.
• Haal de kaas minimaal een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Let wel op dat ze niet in de zon of in de buurt van een warmtebron liggen.
• Snijd een klein gedeelte van de kaas alvast voor.
• Varieer in vorm: snijd de kazen in verschillende vormen zoals plakjes, blokjes en puntjes.
• Voeg lekkere garnituren toe. Denk aan (seizoens)fruit, olijven, diverse noten, gedroogde worst, crackers of dadelbrood. Het zoet is er eigenlijk alleen maar om de smaak te ‘neutraliseren’, voordat de volgende kaas wordt geproefd.
• Serveer het kaasplankje op een mooie serveerplank.
• Last but not least: leg bij elke kaas een apart kaasmes om kruisbesmetting te voorkomen en je smaken puur te houden.

Diverse soorten kazen smaken ook heerlijk bij een goed glas wijn of een biertje.

Kortom: zet het kaasplankje op de kaart bij de borrel en voeg bij de bezorging een lekker kaasplankje toe. Dit kan zowel in de borrelbox als de dinerbox voor een heerlijk dessert.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

https://social.tippr.nl/een-kaasplankje-bij-de-borrel-of-als-nagerecht

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg