fbpx

Plantaardig goedkoper of duurder?

In de koffietentjes zie je dat plantaardige dranken zoals haver-, amandel- en sojamelk duurder zijn. In de zuivelmarkt zien we dat zuivel gesubsidieerd is waardoor melk vaak goedkoper is.

Zouden Vega varianten van producten niet eigenlijk goedkoper moeten zijn? De afzet van Vega neemt toe waardoor de producen goedkoper worden. Daarnaast ontmoedigt het milieubewust gedrag. Voor koemelk is de CO2 uitstoot drie keer hoger en het landgebruik 10 keer groter. Anderzijds is het meestal wel een lokaal product en is de vraag waar de Vega variant vandaan komt moeilijk te achterhalen.

In de koffiewereld zie je daarom al dat de Vega toeslag aan het verdwijnen is. Voornamelijk omdat ondernemers het gevoel hebben dat het niet klopt en niet meer uit te leggen is aan je gasten.

Doe als ondernemer eens een vergelijking met de prijzen van je reguliere producten & Vega producten. Als de Vega variant concurrerend is dan zou je op basis van de prijs zelfs de vraag kunnen laten toenemen of combineren. Stel dat je Vegan Mayonaise even goed smaakt als je reguliere Mayonaise kan je beter overstappen naar je Vegan variant in plaats van twee varianten te hanteren.

https://social.tippr.nl/plantaardig-goedkoper-of-duurder

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg