fbpx

Aardappels poffen in de magnetron

Aardappels poffen ziet er altijd gezellig uit. Het staat ook niet zo vaak op de kaart, vandaar dat wij vandaag de juiste “pofwijze” met jullie delen. Kruimig of vastkokend? Ze zijn beide te poffen. Het verschil is dat de eerste wat droger wordt en de laatste iets kleffer. Ook de zoete aardappel poft verrassend goed.

Benodigdheden:
– Aluminiumfolie
– Vork
– Keukenpapier of theedoek
– (Zoete) aardappels
– Olijfolie of gesmolten boter

1. Boen je aardappel schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappel aan alle kanten. Leg de aardappel op een magnetronbestendige schaal of bord.
2. De meeste middelgrote aardappels hebben zo’n 8-12 minuten op vol vermogen nodig om gaar te worden.  Draai de aardappels na 5 minuten om en pof ze voor de resterende tijd. Haal ze uit de magnetron en laat ze 10 minuten nagaren in een schone theedoek of aluminiumfolie. Daarna kruislings insnijden en vullen.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/aardappels-poffen-in-de-magnetron

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg