Aardappels poffen ziet er altijd gezellig uit. Het staat ook niet zo vaak op de kaart, vandaar dat wij vandaag de juiste “pofwijze” met jullie delen. Kruimig of vastkokend? Ze zijn beide te poffen. Het verschil is dat de eerste wat droger wordt en de laatste iets kleffer. Ook de zoete aardappel poft verrassend goed.
Benodigdheden:
– Aluminiumfolie
– Vork
– Keukenpapier of theedoek
– (Zoete) aardappels
– Olijfolie of gesmolten boter
1. Boen je aardappel schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappel aan alle kanten. Leg de aardappel op een magnetronbestendige schaal of bord.
2. De meeste middelgrote aardappels hebben zo’n 8-12 minuten op vol vermogen nodig om gaar te worden. Draai de aardappels na 5 minuten om en pof ze voor de resterende tijd. Haal ze uit de magnetron en laat ze 10 minuten nagaren in een schone theedoek of aluminiumfolie. Daarna kruislings insnijden en vullen.
Bron: ELLE Eten