fbpx

Aardappels poffen in de magnetron

Aardappels poffen ziet er altijd gezellig uit. Het staat ook niet zo vaak op de kaart, vandaar dat wij vandaag de juiste “pofwijze” met jullie delen. Kruimig of vastkokend? Ze zijn beide te poffen. Het verschil is dat de eerste wat droger wordt en de laatste iets kleffer. Ook de zoete aardappel poft verrassend goed.

Benodigdheden:
– Aluminiumfolie
– Vork
– Keukenpapier of theedoek
– (Zoete) aardappels
– Olijfolie of gesmolten boter

1. Boen je aardappel schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappel aan alle kanten. Leg de aardappel op een magnetronbestendige schaal of bord.
2. De meeste middelgrote aardappels hebben zo’n 8-12 minuten op vol vermogen nodig om gaar te worden.  Draai de aardappels na 5 minuten om en pof ze voor de resterende tijd. Haal ze uit de magnetron en laat ze 10 minuten nagaren in een schone theedoek of aluminiumfolie. Daarna kruislings insnijden en vullen.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/aardappels-poffen-in-de-magnetron

Laatste artikelen

Branded Horeca – Louis Vuitton Hotel

Misschien heb je het al gezien: het Louis Vuitton Hotel op de Champs-Élysées in Parijs is een blikvanger geworden. Dit is een voorbeeld van...

Controles EK Voetbal 2024 in de Horeca

De controle op licenties voor evenementen zoals het EK voetbal 2024 wordt deze dagen extra uitgevoerd en dit kan je op de volgende manieren...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg