Aardappels poffen ziet er altijd gezellig uit. Het staat ook niet zo vaak op de kaart, vandaar dat wij vandaag de juiste “pofwijze” met jullie delen. Kruimig of vastkokend? Ze zijn beide te poffen. Het verschil is dat de eerste wat droger wordt en de laatste iets kleffer. Ook de zoete aardappel poft wonderbaarlijk goed.
Wat heb je nodig?
– Aluminiumfolie
– Vork
– Keukenpapier of theedoek
– (Zoete) aardappels
– Olijfolie of gesmolten boter
Hoe pof je dit?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen de aardappel goed schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik vervolgens met een vork een aantal keer in de aardappel aan alle kanten.
2. Smeer de aardappel in met olie of gesmolten boter. Scheur een vierkant stuk aluminiumfolie af en leg de aardappel in het midden, vouw de aardappel in zodat hij aan alle kanten gelijk verpakt is.
3. Plaats de ingepakte aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ze in ongeveer een uur gaar poffen. Schakel na 15 min de temperatuur naar 180°C. Hoe lang je de aardappels poft, ligt ook aan hoe groot de aardappels zijn. Hoe groter, hoe langer. Check de garing ondertussen met een prikker, komt hij er schoon uit? Dan zijn ze goed. Daarna kruislings insnijden en vullen maar.
Bron: ELLE Eten