fbpx

Alle tomaten van de regenboog

Sommige mensen denken dat oranje of gele tomaten niet rijp genoeg zijn om te eten en laten die sneller liggen. Dat is erg zonde want juist ook de tomaten met andere kleuren dan de bekende rode zijn ontzettend smaakvol. De gele tomaat is kenmerkend door zijn felle kleur en tevens volle lekkere smaak. Het dient vaak ook als kleurmaker in verschillende gerechten. In het rijpingsproces is de tomaat eerst groen, daarna kleurt de tomaat al snel geel en oranje. Wanneer de trostomaten volledig geel is, is de tros rijp op geknipt te worden.
Groene tomaten zijn echter nog niet rijp genoeg om te eten en bevatten soms veel tomatine en solanine. Een vergiftiging met tomatine en solanine kan namelijk zorgen voor akelige symptomen zoals koorts, buikpijn, overgeven en slaperigheid. Verstandig om het dus bij de rode, gele en oranje tomaten te houden dus.

https://social.tippr.nl/alle-tomaten-van-de-regenboog

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg