fbpx

Alle tomaten van de regenboog

Sommige mensen denken dat oranje of gele tomaten niet rijp genoeg zijn om te eten en laten die sneller liggen. Dat is erg zonde want juist ook de tomaten met andere kleuren dan de bekende rode zijn ontzettend smaakvol. De gele tomaat is kenmerkend door zijn felle kleur en tevens volle lekkere smaak. Het dient vaak ook als kleurmaker in verschillende gerechten. In het rijpingsproces is de tomaat eerst groen, daarna kleurt de tomaat al snel geel en oranje. Wanneer de trostomaten volledig geel is, is de tros rijp op geknipt te worden.
Groene tomaten zijn echter nog niet rijp genoeg om te eten en bevatten soms veel tomatine en solanine. Een vergiftiging met tomatine en solanine kan namelijk zorgen voor akelige symptomen zoals koorts, buikpijn, overgeven en slaperigheid. Verstandig om het dus bij de rode, gele en oranje tomaten te houden dus.

https://social.tippr.nl/alle-tomaten-van-de-regenboog

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg