fbpx

Bakken met bierbostel

Bierbrood lijkt met ingang van 2018 steeds meer op te komen. Niet zo gek ook. Want naast dat het brood, gemaakt van bierbostel, heel smaakvol is, is het ook nog eens duurzaam! Bostel is een bijproduct dat wordt geproduceerd tijdens het brouwproces van bier. Tijdens de eerst fase van het brouwproces wordt er mout of graan toegevoegd aan een ketel met water. Bij het opwarmen worden suikers en koolhydraten worden onttrokken van het mout of graan. Na het afkoelen wordt het bostel gefilterd. Hierdoor bevat het bostel minder koolhydraten en meer eiwitten en vezels dan normaal graan. Het leuke hieraan is dat de bostel verschillen is van smaak en structuur door het verschil in biersoorten. Hierdoor zit er een verschil in voedingstoffen, maar ook een verschil in smaak waardoor je eindeloos kunt variëren met bierbrood!

Bron: de Bierbakkers

https://social.tippr.nl/bakken-met-bierbostel

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg