fbpx

Begin de dag met een kick off – BBB

BEGIN DE DAG MET … ” MET EEN KICK OFF”. MAAR HOU WEL REKENING MET DE VOLGENDE RANDVOORWAARDEN & TIPS

Hoe laat start je en hoe lang duurt het? Kick offs beginnen vaak later dan gepland, omdat nog niet iedereen aanwezig is. Doet dit niet, start exact op tijd. Stel het niet uit omdat
iemand niet op tijd kan komen. Niets zegt meer over de mate van belangrijkheid van deze kick off dan op tijd te starten, ook als 3/4 niet aanwezig is. Het is van belang om teamleden die op tijd zijn te belonen. Medewerkers die te laat komen worden “gestraft” door zonder hen te beginnen. Zij worden aan het eind van de Dag Start aangesproken op
gedrag. Zorg dat iedereen gefocust is op de kick off. Geen mobiele telefoons, mailtjes beantwoorden en één op ééntjes met een teamlid tijdens de kick off.

1. Begin op tijd, beloon te laat personeel niet
2. Top op tijd. 15 minuten afgesproken? Dan dus geen 14 of 16 minuten!
3. Geen storing
4. Staande (actieve) houding
5. Dagplanning

MOGELIJKE VRAGEN TIJDENS KICK OFF’S
• Was gisteren een goede dag?
• Wat ging er dan zo goed of wat zou er beter kunnen?
• Wie heeft er gisteren lekker gewerkt? Waarom liep dat zo goed?
• Wat zijn onze doelen voor vandaag?
• Wat is er nog nodig om deze te halen?
• Wie heeft er hulp nodig?
• Wie kan er helpen?
• Waar hebben wij rekening mee te houden?

TIPS
• Maak de aandachtspunten van de dag visueel. Zowel mens- als taakgericht
• Actieve deelname: stel vragen aan je medewerkers
• Goede energie
• Ga staan en niet zitten. Bewezen is dat als je staat, je meer opneemt
• Maximaal 15 minuten
• Zorg dat alle teamleden zijn voorbereid;
• Analyseer net voordat je begint of je de aandacht hebt van iedereen (geen telefoons etc.).

Bron: BBB Academy & Quick Coaching

https://social.tippr.nl/begin-de-dag-met-een-kick-off-bbb

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg