fbpx

Bewerken bepaalt smaak van koffie

Er zijn natuurlijk verschillende methoden om de koffiepit uit de bes te krijgen. De manier van bewerken heeft daarom ook een invloed om te uiteindelijk smaak van de koffie. Het is daarom best interessant om te weren welke bewerking voor welke smaak zorgt. Een ongewassen methode zorgt voor een volle body die zoet is en weinig zuur bevat. Tevens heeft hij aroma’s van zwarte bessen. Bij de gewassen methoden krijg je voornamelijk een rins, die bloemig en fruitig is en wat minder body heeft. Deze smaak is wat helderder. Verder heb je de pulp natural die veel body brengt, zoet en complex is. Ten slotte heb je nog de semi-washed die complex is en tevens ook rins en fruitig smaakt.

https://social.tippr.nl/bewerken-bepaalt-smaak-van-koffie

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg