fbpx

Bewerken bepaalt smaak van koffie

Er zijn natuurlijk verschillende methoden om de koffiepit uit de bes te krijgen. De manier van bewerken heeft daarom ook een invloed om te uiteindelijk smaak van de koffie. Het is daarom best interessant om te weren welke bewerking voor welke smaak zorgt. Een ongewassen methode zorgt voor een volle body die zoet is en weinig zuur bevat. Tevens heeft hij aroma’s van zwarte bessen. Bij de gewassen methoden krijg je voornamelijk een rins, die bloemig en fruitig is en wat minder body heeft. Deze smaak is wat helderder. Verder heb je de pulp natural die veel body brengt, zoet en complex is. Ten slotte heb je nog de semi-washed die complex is en tevens ook rins en fruitig smaakt.

https://social.tippr.nl/bewerken-bepaalt-smaak-van-koffie

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg