Er zijn natuurlijk verschillende methoden om de koffiepit uit de bes te krijgen. De manier van bewerken heeft daarom ook een invloed om te uiteindelijk smaak van de koffie. Het is daarom best interessant om te weren welke bewerking voor welke smaak zorgt. Een ongewassen methode zorgt voor een volle body die zoet is en weinig zuur bevat. Tevens heeft hij aroma’s van zwarte bessen. Bij de gewassen methoden krijg je voornamelijk een rins, die bloemig en fruitig is en wat minder body heeft. Deze smaak is wat helderder. Verder heb je de pulp natural die veel body brengt, zoet en complex is. Ten slotte heb je nog de semi-washed die complex is en tevens ook rins en fruitig smaakt.
Bewerken bepaalt smaak van koffie
https://social.tippr.nl/bewerken-bepaalt-smaak-van-koffie
Laatste artikelen
On trend met Crushi: inspiratie met de Kiwi & Jalapeño salsa
TIPPR-team - 0
Bresc
Kiwi & Jalapeño salsa: Fris en pittigDe Kiwi & Jalapeño salsa is een verfrissende salsa die de zoetheid van kiwi combineert met de pittigheid...
Chipotle & Bell Pepper Salsa
TIPPR-team - 0
Bresc
NIEUW in het assortiment: de Chipotle & Bell Pepper salsa van Bresc, dé smaakmaker voor een intense, rokerige beleving! Deze salsa combineert de rijke,...
Insight
Verduurzamen met (H)eerlijke Koffie: 5 Tips
Duurzaamheid in de horeca hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met slimme, haalbare aanpassingen maak jij jouw koffievoorziening groener en toekomstbestendig....
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.