fbpx

Bijvangst is culinaire kans

Een vers gebakken visje. Wie wordt daar nou niet happy van?! Binnen de visserijsector zijn een hoop veranderingen bezig die van positieve invloed zijn op de vis die geserveerd wordt in restaurants. Door nieuwe maatregelen, bedoeld om verspilling van vis tegen te gaan, worden vissers verplicht al hun vis aan wal te brengen. Ook de bijvangst dus, beter bekend als de ongewenste vis. Waar de vissers de bijvangst zien als een extra last op het schip die niets opbrengt, zien chef-koks de bijvangst steeds vaker als culinaire mogelijkheden! Het geeft horeca ondernemers kansen om meer te gaan werken met bijvangst. De bereiding is vaak hetzelfde als gangbare soorten terwijl de inkoopprijzen over het algemeen een stuk lager liggen. Daarnaast heb je veel variatie en kun je je gasten telkens weer een leuk verhaal vertellen over de bijvangst vis van de week. Neem bijvoorbeeld een bouillabaisse van bijvangst, binnen een handomdraai kun je een heerlijke nationale vissoep vanuit de Noordzee op tafel hebben staan!

Bron: Entree magazine

https://social.tippr.nl/bijvangst-is-culinaire-kans

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg