#DARK KITCHEN

Donderdag: 16-08-18

De markt voor bezorgmaaltijden is enorm. Steeds meer wordt er door consumenten besteld via verschillende bezorgdiensten in plaats van een bezoek aan een restaurant, of zelf afhalen. Door de toename aan bezorgmaaltijden veranderen er ook steeds meer restaurants in een zogenoemde ‘’dark kitchen’’, ‘’ghost restaurants’’. Hoewel dit spannender klinkt dan het eigenlijk is, gaat het om de restaurantkeukens waar alleen gekookt wordt voor bezorgdiensten. Het idee achter deze dark & ghost restaurants is een logisch antwoord op de groeiende behoefte aan het snel beschikken over kwaliteitsgerechten. Het kostenplaatje wordt een stuk aantrekkelijker voor de ondernemer nu locatie en hoeveelheid ruimte niet meer zo een belangrijke factor is. In theorie zitten de dark kitchens nog in de opstartfase en is het nog een erg jong om praktisch resultaten te boeken, maar in de toekomst zullen we niet meer om de dark kitchens heen kunnen. Tot nog toe wordt er vooral in grote steden geëxperimenteerd met het concept.

Lees het hele artikel op de tippr app:

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld DARK KITCHEN in en druk op opslaan. Alle artikelen over dit artikel verschijnen in je scherm.

#TIP – DARK KITCHEN: keukens volledig ingericht op de delivery markt. Geen front-office meer. Alles is gebaseerd op het zo snel mogelijk klaar hebben voor de bezorger. Hoe sneller de bezorger weg kan hoe hoger je op de bestellijst komt als restaurant. Check de tippr.app om meer te lezen over ‘’dark kitchen’’, ‘’ghost restaurants’’!

  


Contact