fbpx

Champagne Millésime, hoe ouder hoe beter:

Dit gaat met champagne niet altijd op tenzij er een jaartal opstaat, millésime. Een millésime is een aanduiding voor het oogstjaar en is Frans voor ‘jaartal. Op de meeste champagne flessen staat geen jaartal en dan is het advies ze binnen een jaar te drinken. Indien er Millésime op de fles staat is er ook een jaartal vermeld. Deze aanduiding betekend dat de champagne druiven van één oogstjaar komen. De champagne wordt dan gebruikt van de wijnen van de op het etiket vermelde jaargang. Indien er geen jaartal op de fles staat worden er wijnen gebruikt van verschillende jaargangen. Is het wijnjaar echter heel goed geweest, dan worden de wijnen van die oogst samen gevoeg tot een cuvée en aangeduid met Millésime. Een goede Millésime wordt gevormd door de weersomstandigheden van een bepaald jaar waardoor het karakter per jaar kan verschillen. Kenmerkend aan een Millésimé is dat deze meestal altijd brut zijn en voor de verkoop langer in de kelders bewaard worden, minimaal drie jaar en vaak nog langer tot zelfs 10 jaar.

https://social.tippr.nl/champagne-millesime-hoe-ouder-hoe-beter

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg