fbpx

Chips van kwallen

Door de klimaatverandering is de laatste jaren de kwallenpopulatie best wel toegenomen. Ook op onze eigen stranden kom je ze vaak genoeg tegen na een avondje flink regenen. In Azië behoren kwallen tot de eetcultuur. Het droogproces van een kwal duurt circa 30 tot 40 dagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zout en aluin om al het water uit de kwallen te halen. De Deense wetenschapper Mie Thorborg Pedersen bedacht een snellere manier. Hij maakt geen gebruik van zout en aluin maar van alcohol. Hij doordrinkt de kwallen met alcohol en laat deze vervolgens verdampen. Na het verdampen van de alcohol blijft er een knapperig dun schijfje kwallen chips over.

https://social.tippr.nl/chips-van-kwallen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg