fbpx

Chips van kwallen

Door de klimaatverandering is de laatste jaren de kwallenpopulatie best wel toegenomen. Ook op onze eigen stranden kom je ze vaak genoeg tegen na een avondje flink regenen. In Azië behoren kwallen tot de eetcultuur. Het droogproces van een kwal duurt circa 30 tot 40 dagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zout en aluin om al het water uit de kwallen te halen. De Deense wetenschapper Mie Thorborg Pedersen bedacht een snellere manier. Hij maakt geen gebruik van zout en aluin maar van alcohol. Hij doordrinkt de kwallen met alcohol en laat deze vervolgens verdampen. Na het verdampen van de alcohol blijft er een knapperig dun schijfje kwallen chips over.

https://social.tippr.nl/chips-van-kwallen

Laatste artikelen

On trend met Crushi: inspiratie met de Kiwi & Jalapeño salsa

Bresc Kiwi & Jalapeño salsa: Fris en pittigDe Kiwi & Jalapeño salsa is een verfrissende salsa die de zoetheid van kiwi combineert met de pittigheid...

Chipotle & Bell Pepper Salsa

Bresc NIEUW in het assortiment: de Chipotle & Bell Pepper salsa van Bresc, dé smaakmaker voor een intense, rokerige beleving! Deze salsa combineert de rijke,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg