fbpx

Cocktailrecept op basis van geuren

Het gaat goed met de cocktail cultuur in Nederland. Steeds meer excentrieke recepten komen om de hoek kijken. Ook inspireren cocktailbarren onderling elkaar, vooral in Amsterdam. Bijvoorbeeld Hoofdbartender Andrei Talapanescu van de Pullitzer bar. Hij kwam met 3 nieuwe cocktails op basis van geuren. Één van de cocktails is gemaakt op basis van leer geur.

Ingrediënten
* 50 ml Bourbon
* 20 ml Amontillado Sherry
* 10 ml Disaronno Amaretto
* 3 scheutjes Havana Club The Bitter Truth
Aromatic Leaf Bitters
Recept voor eetbaar leer
* 2,5 gram biologische lavendel
* 350 g kersen zonder pit (uit blik is prima)
* 200 g groene olijven zonder pit
* 200 kristalsuiker
Bereiding eetbaar leer
Mix in een keukenmachine lavendel, kersen, olijven en suiker op hoge snelheid gedurende
8 min. tot havermoutachtige substantie. Verwarm de oven op 65ºC. Leg bakpapier op bakplaat. Giet het mengsel op het bakpapier op een hoogte van 5 mm. Bak 8 uur lang op
65ºC of tot dat het droog en buigzaam is. Haal uit oven en laat 5 min. afkoelen. Trek heel voorzichtig het leer van het bakpapier af en zorg ervoor dat het leer niet scheurt of rekt. Gebruik een 1,5 cm ringvorm om schijven te maken. Droog deze schijven verspreid op een plaat gedurende 24 uur. Eenmaal droog kunnen ze gestapeld bewaard worden met tussen elke schijf een stuk bakpapier. Bewaar in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
Bereiding cocktail Leer
Schenk alle ingrediënten over ijs in een mengglas. Zeef en serveer in een gekoeld Martini-glas. Garneer met eetbaar leer.

Bron: Misset Horeca

https://social.tippr.nl/cocktailrecept-op-basis-van-geuren

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg