Het gaat goed met de cocktail cultuur in Nederland. Steeds meer excentrieke recepten komen om de hoek kijken. Ook inspireren cocktailbarren onderling elkaar, vooral in Amsterdam. Bijvoorbeeld Hoofdbartender Andrei Talapanescu van de Pullitzer bar. Hij kwam met 3 nieuwe cocktails op basis van geuren. Één van de cocktails is gemaakt op basis van leer geur.
Ingrediënten
* 50 ml Bourbon
* 20 ml Amontillado Sherry
* 10 ml Disaronno Amaretto
* 3 scheutjes Havana Club The Bitter Truth
Aromatic Leaf Bitters
Recept voor eetbaar leer
* 2,5 gram biologische lavendel
* 350 g kersen zonder pit (uit blik is prima)
* 200 g groene olijven zonder pit
* 200 kristalsuiker
Bereiding eetbaar leer
Mix in een keukenmachine lavendel, kersen, olijven en suiker op hoge snelheid gedurende
8 min. tot havermoutachtige substantie. Verwarm de oven op 65ºC. Leg bakpapier op bakplaat. Giet het mengsel op het bakpapier op een hoogte van 5 mm. Bak 8 uur lang op
65ºC of tot dat het droog en buigzaam is. Haal uit oven en laat 5 min. afkoelen. Trek heel voorzichtig het leer van het bakpapier af en zorg ervoor dat het leer niet scheurt of rekt. Gebruik een 1,5 cm ringvorm om schijven te maken. Droog deze schijven verspreid op een plaat gedurende 24 uur. Eenmaal droog kunnen ze gestapeld bewaard worden met tussen elke schijf een stuk bakpapier. Bewaar in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
Bereiding cocktail Leer
Schenk alle ingrediënten over ijs in een mengglas. Zeef en serveer in een gekoeld Martini-glas. Garneer met eetbaar leer.
Bron: Misset Horeca